Wie wordt de nieuwe wereldkampioen 2008?

donderdag 10 april 2008

GP Bahrein: Massa wint Ferrari-gekleurde race

Massa legt critici het zwijgen op
BMW sterkste concurrent voor Ferrari

Felipe Massa heeft net als twaalf maanden geleden met een zege in de Grand Prix van Bahrein de kritiek op zijn persoontje doen verstommen. De Braziliaan werkte voor de eerste keer dit seizoen een foutloze race af, wereldkampioen Kimi Räikkönen zorgde voor een Ferrari-dubbel. Het meeste weerwerk kreeg de Scuderia niet van McLaren, wel van het steeds sterker wordende BMW-team.

Hij had al zijn jokers voor het seizoen al opgebruikt. Dat stelde ook Michael Schumacher toen hem net voor het raceweekend in Bahrein werd gevraagd naar de lamentabele seizoensstart van zijn ex-teammaat Felipe Massa. Niemand die dat echter beter besefte dan de Braziliaan zelf. Hij kende de situatie. Ook vorig jaar, toen hij uit de eerste twee races slechts zeven punten had gepuurd, kreeg hij - vooral in de Italiaanse pers - de wind van voren.

Nu was het echter nog erger met hem gesteld. Nul op twintig, twee opgaves door een stuurfout. Hoort niet voor een Ferrari-rijder, klonk het steeds luider. 'Ik heb het hele weekend met die druk gereden', gaf Massa achteraf toe. 'Ik mocht geen fout maken, dat wist ik.'

Die fout maakte hij ook niet. Of toch bijna niet. Die kleine misser die hem tijdens de kwalificaties de pole kostte maakte hij echter meer dan goed met een superstart. Van dan af had hij het rijk voor zich alleen, nooit werd hij nog bedreigd. 'Ach, zo gaat het altijd', stelde Massa filosofisch. 'Soms zit het je tegen, soms zit het je mee. Ik trek me er weinig van aan.'

Olie

Bij Ferrari hebben ze er nog zo eentje lopen die van onverschilligheid zijn handelsmerk heeft gemaakt. Kimi Räikkönen gaf toe dat hij hele weekend had gesukkeld met de juiste afstellingen voor zijn wagen, dat hij die bovendien nooit had gevonden, maar de Fin pakte wel de acht punten voor de tweede plaats. Goed voor de eerste plaats in de WK-tussenstand.

'Als alle slechte weekends zo een afloop krijgen, dan hoor je mij niet klagen', lachte de Fin zowaar.

Niet dat hij er op moet rekenen dat hij het steeds zo relatief makkelijk zal krijgen als in Bahrein. De concurrentie komt immers steeds dichter.

Verrassend genoeg luistert die concurrentie niet naar de naam McLaren-Mercedes, wel naar BMW-Sauber. Robert Kubica zorgde niet alleen voor de eerste pole voor het team (én voor zichzelf), hij zorgde er ook voor dat BMW het enige team is dat dit jaar bij alle races op het podium stond. Het had misschien nog beter gekund, indien iemand de Pool voor de start had verteld dat er olie op de baan lag. 'In de tweede ronde dacht ik lek gereden te hebben, daarom kon Kimi me zo makkelijk voorbij. Bleek er daar olie te liggen. Dat wist ik helemaal niet', ratelde Kubica. Bij BMW tilden ze er niet te zwaar aan. Door de vierde plaats van Nick Heidfeld nemen ze zelfs de leiding van het WK voor teams in handen. En met zes rijders binnen de negen punten na drie races (dat is al geleden van 1990) blijft ook de titelstrijd bij de rijders meer dan onderhoudend.



1 Felipe Massa Ferrari 1:31:06.970
2 Kimi Räikkönen Ferrari
3 Robert Kubica BMW
4 Nick Heidfeld BMW
5 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes
6 Jarno Trulli Toyota
7 Mark Webber Red Bull-Renault
8 Nico Rosberg Williams-Toyota
9 Timo Glock Toyota
10 Fernando Alonso Renault
11 Rubens Barrichello Honda
12 Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari
13 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
14 Kazuki Nakajima Williams-Toyota
15 Sebastien Bourdais STR-Ferrari
16 Anthony Davidson Super Aguri-Honda
17 Takuma Sato Super Aguri-Honda
18 David Coulthard Red Bull-Renault
19 Adrian Sutil Force India-Ferrari
Nelsinho Piquet Renault
Jenson Button Honda
Sebastian Vettel STR-Ferrari

3 opmerkingen:

Wouter Moeraert zei

Proficiat aan de ferrari-rijders!
ook een sterk BMW!

een ander punt! wat gebeurde er et hamilton? was het alleen zijn schuld of zou Alonso de brake-test gedaan hebben wat volgens geruchten gezegd word?

Anoniem zei

Kheb een beetje dezelfde vraag als Wouter

Hamilton, wa's er daar mee gebeurt?

Heb niet echt de race gevolgt, ben ook niet echt up to date met de huidige weetjes van de ploegen enzo.. Maar Hamilton krijgt wel mijn respect voor zijn Prachtdebuut in de F1..

team-orders sluit ik uit, dan zou hij wel vlak achter alonso aankomen..

Hoe zat het met pech die wedstrijd?

grtzz

Julie zei

Allessinds geen goede zaak voor Hamilton aangezien hij hierdoor ook wat ranking verloren is... maar hij heeft natuurlijk wel nog een héél seizoen om het goed te maken :-)