Wie wordt de nieuwe wereldkampioen 2008?

maandag 14 april 2008

Formule 1 voortaan ook in Kinepolis

Hoewel Kinepolis nog steeds wacht op een definitieve handtekening van rechtenhouder Supervision Media Limited, is het nagenoeg zeker dat de groep de resterende wedstrijden van het wereldkampioenschap Formule 1 live zal uitzenden in al zijn complexen in Vlaanderen en Wallonië. Op 27 april bijt de race in Barcelona de spits af. Een ticket kost 15 euro.

De prijs is zowat het dubbele van ‘n normaal kaartje. “Voor wat we bieden, is dat niet veel”, zegt Kinepolis-woordvoerster Myriam Dassonville. “Je kan de wedstrijd niet alleen op een groot scherm zien, er worden ook beelden getoond die je op televisie niet ziet. Er zijn cameraploegen die – onder meer vanuit een helikopter – beelden filmen exclusief voor bioscoopvertoningen. Bovendien worden alle beelden becommentarieerd: in de Vlaamse zalen door Sporza, in de Waalse zalen door de RTBF. In Groot-Brittannië is het vorige wereldkampioenschap ook al in bioscoopzalen vertoond, en dat kende ginder veel succes.”

Bij Kinepolis noemen ze dat alternative content. Naar de bioscoop gaan, is meer dan film kijken alleen. Het is een sociaal event, en samen supporteren hoort daar ook bij”, vertelt Dassonville.

“Het idee is goed”, vindt Flavio, voorzitter van de Genkse Scuderia Ferrari Club. “De jeugd ga je daarmee niet lokken – die willen alleen weten wie er gewonnen heeft – maar de iets oudere Formule 1-liefhebber gaat er zeker voor te vinden zijn. Voor hem doet die prijs er niet toe. Of wij met de club ook een kijkje gaan nemen? Da’s een andere vraag. We maken er doorgaans een gewoonte van om met z’n allen in ‘t clublokaal te kijken, en ik weet niet of het in een bioscoopzaal even gezellig zal zijn.”

5 opmerkingen:

Wouter Moeraert zei

Wat denken jullie? zal er hier voldoende intresse voor zijn?
persoonlijk zou ik het wel eens willen meemaken zo in de cinema maar het is toch nogal duur

stefan zei

De echte autofan zal hier wel op af komen... en dit zijn er volgens mij wel heel wat!

Persoonlijk zou ik niet gaan... tenzij da wouterke me trakteert :p

Olivier zei

Zalig ;P Ik zou ook niet gaan daar F1 me niet zo interesseert, maar 't moet wel een toffe belevenis zijn.. Met die mooie surround, en dan zo'n groot beeld.. ;D

miet vanderyse zei

Ik zou niet komen...

Wouter Moeraert zei

waarom zou jij niet gaan miet?