Wie wordt de nieuwe wereldkampioen 2008?

zaterdag 3 mei 2008

Danica Patrick nieuwe "pitspoes" bijn Honda?
Danica Patrick zet nu haar zinnen op de Formule 1. De vrouwelijke IndyCar race-winnaar(Amerikaanse F1) valt in de smaak bij het Honda Formule 1-team en waarschijnlijk zal de amazone van het Andrett-Green Racing-team ook haar eerste test krijgen.

De eerste overwinning van Patrick in Motegi blies haar toekomst onmiddellijk nieuw leven in. Honda was meteen het eerste team dat genoemd werd, mede doordat het Japans team ook in de IndyCar haar van motoren voorziet.

"Elke piloot wil natuurlijk eens een F1 besturen, dus ja... ik ben zeker geïnteresseerd," zei Danica Patrick aan autosport.com. "Ik denk dat er niets mis is met een eerste, serieuze test."

"Ze hadden mij al gevraagd om een demonstratieronde te rijden in Indy (in 2005), maar toen zei ik: absoluut niet. Ik vond dat ze een show van me maakten en dat werkt beschamend. Maar een serieuze test zou ik zeker zien zitten."


Teambaas van het Honda F1-team, Nick Fry, geeft toe dat zijn team het overweegt op Patrick te laten testen. Toch werden er nog geen serieuze stappen ondernomen. "We hebben nog niets concreet afgesproken, maar als Danica testpiloot wil worden dan zijn we zeker bereid om daarover te spreken."

Als Danica Patrick dan toch ooit zou plaatsnemen in een F1-wagen, dan is ze echter niet de eerste vrouw die dit deed. In 1992 reed Giovanna Amati voor Brabham maar zij kon zich nooit kwalificeren. Ook Damon Hill had het met die wagen behoorlijk lastig. In de vroege jaren '80 won Desire Wilson het Aurora Formula One-kampioenschap in Groot-Brittannië en zo kon ze deelnemen aan de Grote Prijs van Engeland in een oude Williams.

Ook in de jaren '50 reed er een vrouw in de F1. Dat was Maria Theresa de Filippis en zij nam deel aan verschillende wedstrijden. Ook Lella Lombardi verscheen een paar keer aan de start en scoorde zelfs een half punt in de Grote Prijs van Spanje in 1975.

2 opmerkingen:

Wouter Moeraert zei

Wat vinden jullie van de mogelijke nieuwe aanwinst van Honda!
een vrouwke met pit zeker?
er kunnen er misschien nog veel wat rijkunsten van leren:p

RoCzy zei

Leder is mooi, rrrr