Wie wordt de nieuwe wereldkampioen 2008?

zaterdag 3 mei 2008

Romances in de F1? Hamilton op jacht?

Lewis Hamilton heeft geheime date met Dannii Minogue

Dannii Minogue.
Lewis Hamilton.
F1-rijder Lewis Hamilton en Dannii Minogue hebben een 'geheime' date op de Grand Prix van Monaco volgende maand. Hamilton en de zus van Kylie Minogue wisselden vorige maand telefoonnummers uit na zijn Australische F1-overwinning en sindsdien bombardeert hij haar met sms'jes.

Villeneuve
Het zou de tweede keer zijn dat Dannii Minogue in zee gaat met een Formule 1-piloot. In 1999 was ze verloofd met Jacques Villeneuve.

Razend knap
"Lewis vindt Dannii razend knap en was zeer onder de indruk door haar kennis van F1-wagens. Hij wilde haar in Melbourne uit eten nemen, maar ze had toen een afspraak waar ze niet onderuit kon. Nu heeft ze ermee ingestemd met hem te dineren tijdens de Grand Prix in Monaco", aldus een bron in The Sun.

Vorig jaar brak Hamilton met zijn vriendin Jodia Ma. Hij beleefde even een romance met Pussycat Doll Nicole Scherzinger.

Droomauto voor Hamilton???

Krijgt Hamilton dit jaar zijn beloofde droomauto van Ron Dennis of zal hij nog eventjes moeten wachten?

Dit is de wagen die Ron Dennis zijn rijder beloofd heeft bij winst van het kampioenschap.
Ron Dennis, de teambaas van McLaren Mercedes, heeft Lewis Hamilton een cadeautje beloofd als hij erin slaagt twee jaar op rij de Formule 1 te winnen. Dat meldt de Britse tabloid The Sun.

Twee jaar winnaar
"Als Lewis dit jaar en volgend jaar het klassement aanvoert in de Formule 1 dan krijgt hij van mij een McLaren F1 LM", zegt teambaas Dennis, "Ik spreid het over twee jaar zodat ik toch nog wat tijd heb om dit te regelen en te sparen."

Droomauto
Hamilton staat na twee Grand Prix aan de leiding van het klassement, maar heeft slecht drie punten voorsprong op tweede Kimi Räikkönen.

Toch zal Hamilton er alles aan doen om de doelstelling te halen. "De LM is al sinds mijn dertiende mijn droomauto", aldus de nu 23-jarige Brit.

Slecht vijf in de wereld
Er zijn slechts vijf exemplaren op de hele wereld van de McLaren F1 LM. De wagen haalt een maximumsnelheid van 360 kilometer/uur en kan van 0 naar 100 kilometer in drie seconden. De wagen heeft een waarde van twee miljoen Britse pond of drie miljoen euro.

GP Spanje meer sensatie dan verwacht

Ferrari heerst, Kovalainen crasht zwaar in Spanje

Räikkonen op één, Massa op twee.
Een teleurgestelde Alonso groet de fans na zijn opgave.
Räikkonen reed onbedreigd naar de winst in Catalonië.

Net als in Bahrein was het weer Ferrari boven vandaag in Spanje. Toen met Massa op één en Räikkonen op twee, in Catalonië waren de rollen omgekeerd. De Brit Lewis Hamilton moest met een derde plaats opnieuw zijn meerdere erkennen in de Ferrari's en ziet zijn achterstand in de WK-tussenstand oplopen tot negen punten van 'The Iceman'. Thuisrijder Fernando Alonso die op de eerste lijn vertrokken was naast Kimi Räïkonnen blies in de 34ste ronde zijn motor op voor zijn thuispubliek en moest opgeven. Robert Kubica werd vierde.

Van pole tot finish
De race werd echter overgeschaduwd door een zware crash van de Finse McLaren-rijder Kovalainen, die daar -miraculeus- slechts een hersenschudding aan overhield. Kovalainen reed op dat moment zelfs even aan de leiding, maar was -in tegenstelling tot het leidende trio- nog niet in de pits geweest. Zo leidde Räikkonen eigenlijk van de pole tot de finish, wat de achtste opeenvolgende keer is dat dit gebeurt in de Spaanse GP.

Opgave Alonso
De grootste ontgoocheling voor de 120.000 toeschouwers was ongetwijfeld het moment dat Alonso zijn motor opblies. Alonso was na Räikkonen als tweede gestart, maar zag bij de start Massa al snel passeren. Met weinig brandstof in de tank, leek Alonso toch klaar voor wat punten met een vijfde plaats, tot zijn motor het begaf. Ook de Williams van Rosberg kreeg te kampen met een motorprobleem.

Eerste punten Honda
Zo veel het opgaves regende, zo weinig veranderde er voorin in Catalönië, op een parcours waar het moeilijk inhalen is. Zo heeft Räikkonen 9 punten voor op Hamilton en 10 op Robert Kubica, die vierde eindigde. Vijfde werd de Red Bull van Webber, terwijl Jenson Button met een zesde stek het eerste punt voor Honda pakte dit seizoen. Ook Nakajima reed als zesde voor het eerst in de punten voor Williams, Trulli was zevende.

Danica Patrick nieuwe "pitspoes" bijn Honda?
























Danica Patrick zet nu haar zinnen op de Formule 1. De vrouwelijke IndyCar race-winnaar(Amerikaanse F1) valt in de smaak bij het Honda Formule 1-team en waarschijnlijk zal de amazone van het Andrett-Green Racing-team ook haar eerste test krijgen.

De eerste overwinning van Patrick in Motegi blies haar toekomst onmiddellijk nieuw leven in. Honda was meteen het eerste team dat genoemd werd, mede doordat het Japans team ook in de IndyCar haar van motoren voorziet.

"Elke piloot wil natuurlijk eens een F1 besturen, dus ja... ik ben zeker geïnteresseerd," zei Danica Patrick aan autosport.com. "Ik denk dat er niets mis is met een eerste, serieuze test."

"Ze hadden mij al gevraagd om een demonstratieronde te rijden in Indy (in 2005), maar toen zei ik: absoluut niet. Ik vond dat ze een show van me maakten en dat werkt beschamend. Maar een serieuze test zou ik zeker zien zitten."


Teambaas van het Honda F1-team, Nick Fry, geeft toe dat zijn team het overweegt op Patrick te laten testen. Toch werden er nog geen serieuze stappen ondernomen. "We hebben nog niets concreet afgesproken, maar als Danica testpiloot wil worden dan zijn we zeker bereid om daarover te spreken."

Als Danica Patrick dan toch ooit zou plaatsnemen in een F1-wagen, dan is ze echter niet de eerste vrouw die dit deed. In 1992 reed Giovanna Amati voor Brabham maar zij kon zich nooit kwalificeren. Ook Damon Hill had het met die wagen behoorlijk lastig. In de vroege jaren '80 won Desire Wilson het Aurora Formula One-kampioenschap in Groot-Brittannië en zo kon ze deelnemen aan de Grote Prijs van Engeland in een oude Williams.

Ook in de jaren '50 reed er een vrouw in de F1. Dat was Maria Theresa de Filippis en zij nam deel aan verschillende wedstrijden. Ook Lella Lombardi verscheen een paar keer aan de start en scoorde zelfs een half punt in de Grote Prijs van Spanje in 1975.

maandag 14 april 2008

Formule 1 voortaan ook in Kinepolis

Hoewel Kinepolis nog steeds wacht op een definitieve handtekening van rechtenhouder Supervision Media Limited, is het nagenoeg zeker dat de groep de resterende wedstrijden van het wereldkampioenschap Formule 1 live zal uitzenden in al zijn complexen in Vlaanderen en Wallonië. Op 27 april bijt de race in Barcelona de spits af. Een ticket kost 15 euro.

De prijs is zowat het dubbele van ‘n normaal kaartje. “Voor wat we bieden, is dat niet veel”, zegt Kinepolis-woordvoerster Myriam Dassonville. “Je kan de wedstrijd niet alleen op een groot scherm zien, er worden ook beelden getoond die je op televisie niet ziet. Er zijn cameraploegen die – onder meer vanuit een helikopter – beelden filmen exclusief voor bioscoopvertoningen. Bovendien worden alle beelden becommentarieerd: in de Vlaamse zalen door Sporza, in de Waalse zalen door de RTBF. In Groot-Brittannië is het vorige wereldkampioenschap ook al in bioscoopzalen vertoond, en dat kende ginder veel succes.”

Bij Kinepolis noemen ze dat alternative content. Naar de bioscoop gaan, is meer dan film kijken alleen. Het is een sociaal event, en samen supporteren hoort daar ook bij”, vertelt Dassonville.

“Het idee is goed”, vindt Flavio, voorzitter van de Genkse Scuderia Ferrari Club. “De jeugd ga je daarmee niet lokken – die willen alleen weten wie er gewonnen heeft – maar de iets oudere Formule 1-liefhebber gaat er zeker voor te vinden zijn. Voor hem doet die prijs er niet toe. Of wij met de club ook een kijkje gaan nemen? Da’s een andere vraag. We maken er doorgaans een gewoonte van om met z’n allen in ‘t clublokaal te kijken, en ik weet niet of het in een bioscoopzaal even gezellig zal zijn.”

donderdag 10 april 2008

GP Bahrein: Massa wint Ferrari-gekleurde race

Massa legt critici het zwijgen op
BMW sterkste concurrent voor Ferrari

Felipe Massa heeft net als twaalf maanden geleden met een zege in de Grand Prix van Bahrein de kritiek op zijn persoontje doen verstommen. De Braziliaan werkte voor de eerste keer dit seizoen een foutloze race af, wereldkampioen Kimi Räikkönen zorgde voor een Ferrari-dubbel. Het meeste weerwerk kreeg de Scuderia niet van McLaren, wel van het steeds sterker wordende BMW-team.

Hij had al zijn jokers voor het seizoen al opgebruikt. Dat stelde ook Michael Schumacher toen hem net voor het raceweekend in Bahrein werd gevraagd naar de lamentabele seizoensstart van zijn ex-teammaat Felipe Massa. Niemand die dat echter beter besefte dan de Braziliaan zelf. Hij kende de situatie. Ook vorig jaar, toen hij uit de eerste twee races slechts zeven punten had gepuurd, kreeg hij - vooral in de Italiaanse pers - de wind van voren.

Nu was het echter nog erger met hem gesteld. Nul op twintig, twee opgaves door een stuurfout. Hoort niet voor een Ferrari-rijder, klonk het steeds luider. 'Ik heb het hele weekend met die druk gereden', gaf Massa achteraf toe. 'Ik mocht geen fout maken, dat wist ik.'

Die fout maakte hij ook niet. Of toch bijna niet. Die kleine misser die hem tijdens de kwalificaties de pole kostte maakte hij echter meer dan goed met een superstart. Van dan af had hij het rijk voor zich alleen, nooit werd hij nog bedreigd. 'Ach, zo gaat het altijd', stelde Massa filosofisch. 'Soms zit het je tegen, soms zit het je mee. Ik trek me er weinig van aan.'

Olie

Bij Ferrari hebben ze er nog zo eentje lopen die van onverschilligheid zijn handelsmerk heeft gemaakt. Kimi Räikkönen gaf toe dat hij hele weekend had gesukkeld met de juiste afstellingen voor zijn wagen, dat hij die bovendien nooit had gevonden, maar de Fin pakte wel de acht punten voor de tweede plaats. Goed voor de eerste plaats in de WK-tussenstand.

'Als alle slechte weekends zo een afloop krijgen, dan hoor je mij niet klagen', lachte de Fin zowaar.

Niet dat hij er op moet rekenen dat hij het steeds zo relatief makkelijk zal krijgen als in Bahrein. De concurrentie komt immers steeds dichter.

Verrassend genoeg luistert die concurrentie niet naar de naam McLaren-Mercedes, wel naar BMW-Sauber. Robert Kubica zorgde niet alleen voor de eerste pole voor het team (én voor zichzelf), hij zorgde er ook voor dat BMW het enige team is dat dit jaar bij alle races op het podium stond. Het had misschien nog beter gekund, indien iemand de Pool voor de start had verteld dat er olie op de baan lag. 'In de tweede ronde dacht ik lek gereden te hebben, daarom kon Kimi me zo makkelijk voorbij. Bleek er daar olie te liggen. Dat wist ik helemaal niet', ratelde Kubica. Bij BMW tilden ze er niet te zwaar aan. Door de vierde plaats van Nick Heidfeld nemen ze zelfs de leiding van het WK voor teams in handen. En met zes rijders binnen de negen punten na drie races (dat is al geleden van 1990) blijft ook de titelstrijd bij de rijders meer dan onderhoudend.



1 Felipe Massa Ferrari 1:31:06.970
2 Kimi Räikkönen Ferrari
3 Robert Kubica BMW
4 Nick Heidfeld BMW
5 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes
6 Jarno Trulli Toyota
7 Mark Webber Red Bull-Renault
8 Nico Rosberg Williams-Toyota
9 Timo Glock Toyota
10 Fernando Alonso Renault
11 Rubens Barrichello Honda
12 Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari
13 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
14 Kazuki Nakajima Williams-Toyota
15 Sebastien Bourdais STR-Ferrari
16 Anthony Davidson Super Aguri-Honda
17 Takuma Sato Super Aguri-Honda
18 David Coulthard Red Bull-Renault
19 Adrian Sutil Force India-Ferrari
Nelsinho Piquet Renault
Jenson Button Honda
Sebastian Vettel STR-Ferrari

zaterdag 15 maart 2008

Reglementswijzigingen voor het nieuwe F1-seizoen


Zoals elk seizoen heeft de Internationale Automobielfederatie (FIA) enkele wijzigingen in de technische en sportieve reglementen aangebracht voor de start van het WK Formule 1 van 2008, dat op 16 maart in het Australische Melbourne van start gaat:

De voornaamste wijzigingen:
TECHNISCH REGLEMENT:

Artikel 5: motor
De FIA breidt de zone van de homologatie van de motoronderdelen uit. Door de motor en de onderdelen te homologeren geeft de FIA de renstallen geen mogelijkheid meer om grote budgetten uit te trekken voor kleinere onderdelen die een minimumwinst boeken, zoals brandstofpompen. De motoren zelf moeten altijd twee Grote Prijzen meegaan.

Artikel 8.2: Een standaard elektronische controle-unit.
"Al de onderdelen van de motor en de versnellingsbak, met de ontkoppeling en de differentieel, moeten gecontroleerd worden door een electronische controle-unit, die gemaakt werd door een door de FIA aangestelde producent. De "Secu" (standaard elektronische controle-unit) is een product van McLaren. Zo verdwijnen enkele 'hulpmiddeltjes' zoals de tractiecontrole. Dat liet de piloten toe goed uit de bochten te komen zonder gas te minderen. De elektronica zorgde ervoor dat er niet geslipt kon worden bij het uitkomen van een bocht.

Artikel 13.1.1: verbeterde cockpit
Een nieuwe zijdelingse bescherming van de cockpit vermindert het risico op blessures.

Artikel 19.4.5: Biobrandstof
Minstens 5,75 % van de gebruikte brandstof moet elementen uit biologische bronnen bevatten.

SPORTIEF REGLEMENT:
Artikel 28.1: Reservewagens verdwijnen
Elke piloot kan niet langer over meer dan twee wagens beschikken op gelijk welk moment van de wedstrijd. De reservewagens verdwijnen in 2008 dus uit de garages. De renstallen nemen drie in plaats van vier chassissen mee naar de GP's.

Artikel 28.6: Versnellingsbak
De versnellingsbakken moeten vier GP's kunnen meegaan. Als een piloot een andere versnellingsbak gebruikt, wordt hij op de startgrid vijf plaatsen achteruitgezet. Deze maatregel geldt niet voor opgaves. Dan mag de versnellingsbak zonder straf vervangen worden voor de komende GP.

Artikel 29.1: Brandstof op het einde van de kwalificaties
Het is niet meer toegestaan om tussen de start van de derde kwalificatiefase (Q3) en de start van de GP bij te tanken of brandstof weg te nemen bij wagens.

Artikel 33: Herindeling van het uur van de kwalificaties
Het uur van de kwalificaties, meestal voorzien de dag voor de wedstrijd tussen 14 en 15u, wordt heringedeeld. Dit gebeurt om te vermijden dat er te veel brandstof gebruikt wordt voor de start van de derde kwalificatiefase. Alle wagens komen tussen 14u en 14u20 aan de start van de eerste kwalificatiefase (Q1). Enkel de 16 beste wagens nemen van 14u27 tot 14u42 deel aan Q2. Daarna strijden de beste tien van 14u50 tot 15u om de pole. Deze wijziging zorgt voor meer spanning in de kwalificaties en op deze manier moeten de piloten op minder tijd (20-15-10 minuten) hun beste chrono neerzetten.

Kwalificatie-uitslagen Australïe

Lewis Hamilton pakt onmiddellijk poleposition

De jonge Brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) start zondag vanuit
poleposition in de Grote Prijs van Australië, de openingsmanche
van het WK Formule 1.

Hamilton zette zaterdag de snelste tijd neer in de kwalificaties.
De Pool Robert Kubica (BMW Sauber) leek lange tijd
op weg om de pole te veroveren, maar hij ging in de laatste ronde
te breed en moest genoegen nemen met de tweede stek.
Zijn Finse ploegmaat Heikki Kovalainen is derde,
voor de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari).

Regerend wereldkampioen Kimi Räikkönen (Ferrari) kreeg in de eerste kwalificatiesessie af te rekenen met technische
problemen en start pas als 16e.
De Spanjaard Fernando Alonso (Renault) werd pas 12e.

De startorde is nog onder voorbehoud.
De Duitse Timo Glock (Toyota) moest aan zijn wagen
laten sleutelen en riskeert nog vijf plaatsen te verliezen.

Officieuze startgrid:
1e rij:
Lewis Hamilton (GBr/McLaren-Mercedes) 1:26.714
Robert Kubica (Pol/BMW Sauber) 1:26.869
2e rij:
Heikki Kovalainen (Fin/McLaren-Mercedes) 1:27.079
Felipe Massa (Bra/Ferrari) 1:27.178
3e rij:
Nick Heidfeld (Gri/BMW Sauber) 1:27.236
Jarno Trulli (Ita/Toyota) 1:28.527
4e rij:
Nico Rosberg (Dui/Williams-Toyota) 1:28.687
David Coulthard (GBr/Red Bull-Renault) 1:29.041
5e rij:
Timo Glock (Dui/Toyota) 1:29.593
Sebastian Vettel (Dui/Toro Rosso-Ferrari) geen tijd in Q3
6e rij:
Rubens Barrichello (Bra/Honda) 1:26.173
Fernando Alonso (Spa/Renault) 1:26.188
7e rij:
Jenson Button (GBr/Honda) 1:26.259
Kazuki Nakajima (Jap/Williams-Toyota) 1:26.413
8e rij:
Mark Webber (Aus/Red Bull-Renault) 1:26.914
Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 1:26.140
9e rij:
Giancarlo Fisichella (Ita/Force India-Ferrari) 1:27.207
Sébastien Bourdais (Fra/ Toro Rosso-Ferrari) 1:27.446
10e rij:
Adrian Sutil (Dui/Force India-Ferrari) 1:27.859
Takuma Sato (Jap/Super Aguri-Honda) 1:28.208
11e rij:
Nelsinho Piquet (Bra/Renault) 1:28.330
Anthony Davidson (GBr/Super Aguri-Honda) 1:29.059

Uitslagen oefenritten Australië


MELBOURNE - De Finse wereldkampioen Kimi Raikkonen (Ferrari) en de Brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) domineerden vrijdag de vrije oefenritten voor de Grote Prijs van Australië, de openingsmache van het WK Formule 1.

Räikkönen ging in de eerste sessie Hamilton en de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) vooraf. In de tweede sessie haalde Hamilton het voor de Australiër Mark Webber (Red Bull-Renault) en Felipe Massa. Kimi Räikkönen klokte de zesde tijd.

Uitslagen vrije oefenritten:

1e sessie:
Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 1:26.461
Lewis Hamilton (GBr/McLaren-Mercedes) 1:26.948
Felipe Massa (Bra/Ferrari) 1:26.958
Heikki Kovalainen (Fin/McLaren-Mercedes) 1:27.114
Mark Webber (Aus/Red Bull-Renault) 1:28.263
Fernando Alonso (Spa/Renault) 1:28.360
Robert Kubica (Pol/BMW Sauber) 1:28.579
Timo Glock (Dui/Toyota) 1:28.913
Sebastian Vettel (Dui/Toro Rosso-Ferrari) 1:28.957
Jarno Trulli (Ita/Toyota) 1:29.014
Jenson Button (GBr/Honda) 1:29.124
Giancarlo Fisichella (Ita/Force India-Ferrari) 1:29.230
David Coulthard (GBr/Red Bull-Renault) 1:29.301
Sébastien Bourdais (Fra/Toro Rosso-Ferrari) 1:29.363
Rubens Barrichello (Bra/Honda) 1:29.533
Nick Heidfeld (Dui/BMW Sauber) 1:29.561
Adrian Sutil (Dui/Force India-Ferrari) 1:30.155
Nelsinho Piquet (Bra/Renault) 1:30.357
Takuma Sato (Jap/Super Aguri-Honda) 1:31.048
Anthony Davidson (GBr/Super Aguri-Honda) 1:31.771
Kazuki Nakajima (Jap/Williams-Toyota) 1:35.053
Nico Rosberg (Dui/Williams-Toyota)

2e sessie:
Lewis Hamilton (GBr/McLaren-Mercedes) 1:26.559
Mark Webber (Aus/Red Bull-Renault) 1:27.473
Felipe Massa (Bra/Ferrari) 1:27.640
Heikki Kovalainen (Fin/McLaren-Mercedes) 1:27.683
David Coulthard (GBr/Red Bull-Renault) 1:28.037
Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 1:28.208
Jarno Trulli (Ita/Toyota) 1:28.292
Nico Rosberg (Dui/Williams-Toyota) 1:28.352
Giancarlo Fisichella (Ita/Force India-Ferrari) 1:28.469
Timo Glock (Dui/Toyota) 1:28.582
Jenson Button (GBr/Honda) 1:28.632
Nick Heidfeld (Dui/BMW Sauber) 1:28.731
Fernando Alonso (Spa/Renault) 1:28.779
Rubens Barrichello (Bra/Honda) 1:28.849
Robert Kubica (Pol/BMW Sauber) 1:28.860
Kazuki Nakajima (Jap/Williams-Toyota) 1:29.077
Adrian Sutil (Dui/Force India-Ferrari) 1:29.161
Sebastian Vettel (Dui/Toro Rosso-Ferrari) 1:29.193
Nelsinho Piquet (Bra/Renault) 1:29.518
Sébastien Bourdais (Fra/Toro Rosso-Ferrari) 1:29.605
Takuma Sato (Jap/Super Aguri-Honda) 1:30.663
Anthony Davidson (GBr/Super Aguri-Honda) 1:31.527

Kalender nieuw seizoen Formule 1


De officiële kalender van de 18 Grote Prijzen die in 2008 gereden worden voor het WK Formule 1. Het nieuw seizoen start op 16 maart in het Australische Melbourne:

- 16 maart: Australië (Albert Park Melbourne), start om 05u30
- 23 maart: Maleisië (Sepang), start om 08u00
- 6 april: Bahrein (Sakhir), start om 13u30
- 27 april: Spanje (Circuit de Catalunya in Barcelona), start om 14u00
- 11 mei: Turkije (Istanboel), start om 14u00
- 25 mei: Monaco, start om 14u00
- 8 juni: Canada (Circuit Gilles-Villeneuve in Montréal), start om 19u00
- 22 juni: Frankrijk (Magny-Cours), start om 14u00
- 6 juli: Groot-Brittannië (Silverstone), start om 14u00
- 20 juli: Duitsland (Hockenheim), start om 14u00
- 3 augustus: Hongarije (Hungaroring van Boedapest), start om 14u00
- 24 augustus: Europa (Valencia), start om 14u00
- 7 september: België (Spa-Francorchamps), start om 14u00
- 14 september: Italië (Monza), start om 14u00
- 28 september: Singapore, nachtrace, start om 14u00
- 12 oktober: Japan (Mount-Fuji), start om 06u30
- 19 oktober: China (Shanghai), start om 09u00
- 2 november: Brazilië (circuit Interlagos in Sao Paulo), start om 19u00

Nieuw seizoen=> nieuwe safety car & medical car


Mercedes SL 63 AMG Safety Car


Bij een nieuw F1 seizoen hoort ook een nieuwe Safety Car en een nieuwe Medical Car.
Mercedes tekende wederom voor beide bolides en zette daarvoor een C63 AMG Estate en een SL63 AMG in.

Met name de SL63 is stevig aangepakt door het AMG ontwikkel team en de AMG PERFORMANCE STUDIO. Zo krijgt de 6,2 liter grote en 525 pk sterke V8 van de SL63 AMG nog meer ruimte om zijn oorlogsbrul te laten horen door het speciale uitlaatsysteem. Om ook tijdens extreme tropische temperaturen netjes koel te blijven, krijgt de SL63 extra grote koelers voor motoroilie, transmissie olie, koelwater en de stuurbekrachtiging.

Ondanks het toevoegen van grotere remmen, de lichtbak op het dak en diverse communicatie apparatuur is de SL63 maar liefst 220 kg lichter dan de standaard straat auto.
Deze gewichtsbesparing werd gehaald door het weglaten van isolatiemateriaal, vervangen van diverse plaatdelen door carbon fibre reinforced plastic (CFRP) en het weglaten van mechanische en hydraulische componenten om het dak te openen en te sluiten.